Jak Ladislav Lubina o svou čest přišel

2. 12. 2014 14:59:37
Po odchodu Vladimíra Růžičky k národnímu týmu, byl trenérem HC Slavia Praha jmenován Ladislav Lubina. A to poté, co byl majiteli pány Benýšky a Vladimírem Pitterem odmítnut Břetislav Kopřiva. Prakticky okamžitě se zvedla vlna nevole mezi fanoušky, jejímž výsledkem byla Petice proti jmenování Ladislava Lubiny trenérem HC Slavia Praha. Následovala valná hromada fanklubu, na které většina přítomných členů podpořila stanovisko o aktivním vystupování fanklubu proti Ladislavu Lubinovi. Výsledkem byla výroba triček a několika transparentů vyzývajících k jeho odchodu z klubu. Přesto se stále objevuje celá řada fanoušků, kteří protesty proti L.L. odsuzují a nechápou. (Jak vypadají protesty proti Lubinovi se však mohli přesvědčit v Hradci Králové.) S několika z nich jsem mluvil a spousta z nich netuší nic o Lubinově minulosti. Právě jim je určen tento Lubinův "profesní životopis":

Ladislav Lubina (*11.2. 1967, Dvůr Králové nad Labem) od roku 1984 si zahrál v Pardubicích, Třinci a Jihlavě, ale také ve Finsku, Německu a Švýcarsku. Účastnil se MS světa v letech 1990, 1991, 1992, 1998 a Kanadského poháru v roce 1987. Na ZOH 1992 získal bronz.

Jako asistent a trenér působil v Brně a Pardubicích. Později také na Slovensku v Nových Zámcích, odkud se přesunul do Slavie Praha.

30.3.1994 - napadení maséra soupeře

V 6. minutě 3.semifinálového duelu mez Pardubicemi a Spartou Praha došlo ke konfliktu Lubiny a hostující hráčské lavice. Dle vyjádření Petra Hemského (Pardubice) byl L.L. slovně napaden masérem Sparty, kterého ve zkratu udeřil. Poté byl vyloučen do konce zápasu. Následně obdržel disciplinární trest (ČSLH) na 3 měsíce za úder pěstí do obličeje maséra hostujícího týmu.

Vyjádření Lubiny: "Dal jsem mu pěstí. Jeden ze sparťanů mě fauloval a ze střídačky se ozvalo: "Konečně první zraněný, budou další." To mě vytočilo. Až od brankáře Petra Břízy jsem se dozvěděl, že to neřekl masér. Omluvil jsem se, a dokonce jsme se sešli v Praze."

únor 1999 - Vyřazen z "A" týmu Třince kvůli problémům s alkoholem

Poté, co údajně přišel několikrát podnapilý na trénink, byl vyřazen z "A" týmu a trénoval s juniory.

Vyjádření Lubiny: "Bylo to vyústění mého mimohokejového života, to nepopírám. Ale větší důvod bych viděl ve vztahu s některými funkcionáři. Když k týmu přišel trenér Jágr a podal mi ruku, věděl jsem, že končím. Neseděl jsem mu jako člověk."

6.4.2000 - Dopravní nehoda s alkoholem

Na křižovatce v Pardubicích naboural semafor a veřejné osvětlení. Od bouračky utekl a nehodu neoznámil. Krátce na to byl dopaden hlídkou PČR. Poté co odmítl dechovou zkoušku i odběr krve byl pro zjevnou opilost převezen na záchytnou stanici. Krevní zkouškou bylo potvrzeno 2,39 promile alkoholu v krvi. Dostal pokutu a na půl roku mu byl zabaven řidičský průkaz.

Vyjádření Lubiny:" Ano, řídil jsem pod vlivem alkoholu. To se nemělo stát a mrzí mě to. Ale na druhou stranu to bylo o dovolené. Nejsme otroci, abychom pořád byli slušní a pod veřejným dohledem"

březen 2001 - konflikty ve Vítkovicích

Po zápase ve Vítkovicích měl slovní potyčku s reportérem České televize Rostislavem Šumberou.

Po stejném zápase údajně napadl hostujícího fanouška a dal mu dvě rány pěstí. Postižený tvrdil, že musel vyhledat lékařské ošetření.

Vyjádření Lubiny: " To je výmysl. Proběhla jen slovní výměna názorů, žádné pěsti. A fyzický kontakt? Jestli tak říkáte tomu, když do vás někdo strčí, tak ano.

14.2.2005 - Dopravní nehoda

Lubina naboural cestou na dopolední trénink do stromu. Nehoda se stala mezi Hlinskem a Jihlavou, kam tehdy dojížděl z Pardubic.

24.7.2008 - Dopravní nehoda s úmrtím

U Trotiny na Královéhradecku způsobil dopravní nehodu, při níž zemřel člověk. Byl jím Vratislav Lokvenc, otec slavného fotbalisty.

Cestou ze Dvora Králové do Pardubic svým osobním vozidlem značky Volvo přejel do protisměru, kde se bočně střetl s nákladním automobilem DAF s návěsem a následně i s vozidlem Nissan Almera. Vlivem střetu vyjelo auto DAF do protisměru, kde se čelně střetlo s protijedoucím vozem Fiat Ducato, jehož jednašedesátiletý řidič na následky zranění na místě zemřel.

Soudní znalec uvedl, účastníci nehody nemohli střetu zabránit ani zmírnit jeho následky.

Lubina od nehody utekl do polí a skrýval se před policií. Po 6 hodinách na útěku se přihlásil na policii. Podle spekulací proto, aby nebylo možné prokázat alkohol v krvi. Po zadržení krevní testy alkohol neprokázaly. Policie dokonce Lubinovi ponechala jeho řidičský průkaz. Podle výpovědi svědků Lubina na místě uvedl, že usnul.

Pozůstalí se obávali, že Lubina vyvázne bez trestu, což se později prakticky potvrdilo. "Najme si dobrého právníka a ten ho z toho vyseká" řekla krátce po nehodě dcera Vratislava Lokvence.

Mluvčí policie uvedla, že Lubina byl obviněn z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem smrti, kde zákon stanoví trest 6 měsíců až 5 let vězení.

Až do soudního procesu byl Lubina na svobodě a NEBYL mu odebrán řidičský průkaz!

11.5.2009 - Dvouletá podmínka se zákazem řízení

Okresním soudem v Hradci Králové mu byla uložena dvouletá podmínka s odkladem na 4 roky. Podle výroku soudu zavinil dne 24.7. 2008 u obce Trotiny dopravní nehodu, při níž zemřel otec bývalého fotbalového reprezentanta Vratislava Lokvence. Lubina trest přijal.

Státní zástupce a pozůstalí se odvolali. Následný odvolací soud původní trest potvrdil. Odvolací soud také odmítl žádost pozůstalých o odškodné ve výši milion korun. "Jsme zklamaní, ale jestli se to ještě dá budeme bojovat dál. Musíme se poradit s právníkem. Lubinovu omluvu nebereme. Na to měl dostatek času. Měl to udělat bezprostředně po nehodě, a ne až nyní po roce. Takový člověk by si zasloužil daleko větší trest." řekl Vratislav Lokvenc.

30.11.2009 - Nápis na triku

Na oficiální představení nových trenérů Komety Brno (jmenován asistentem) přišel v triku s nápisem "No Speed Limit Anymore. Go As Fast As You Want Like In Germany" - Konec rychlostních limitů. Jezděme tak rychle jak chceme, stejně jako v Německu.

A to jen půl roku poté, co byl za zavinění smrtelné nehody odsouzen na 2 roky podmíněně!!!

25.11.2014 - Konflikt s fanouškem HC Slavia Praha

Již jako trenér HC Slavia Praha došlo po zápase, kdy Slavia dovršila v domácím zápase "tenisový" výsledek s Třincem "po setech" 2:6 (MBO), 0:6 (HKR) a 2:6 (TŘI), k slovnímu konfliktu s vlastním fanouškem. Rozhovor vypadal zhruba takto:

fanoušek: "Trenére běž do... na to se nedá koukat."

Lubina: "Tak sem nechoď."

fanoušek: " Já chodím na Slavii víc než 15 let"

Lubina: "Tak přestaň chodit"

Opravdu zvláštní chování trenéra týmu, který bojuje o každého fanouška.

Toto jsou skutečně jediné důvody protestů fanklubu HC Slavia Praha proti působení Ladislava Lubiny na postu trenéra. Věřím, že nejsem jediný, kdo se nedokázal vyrovnat s faktem, že taková špína trénuje moji milovanou Slavii. Po osobním setkáním s tímto člověkem ve Zlíně, prostě nemám sílu fandit hráčům a zároveň protestovat proti trenérovi, proto zahajuji bojkot všech zápasů hokejové Slavie do doby dokud se bude tato zrůda ve Slavii pochybovat (v jakékoliv funkci).

Dovětek: Při psaní tohoto blogu jsem procházel spoustu článků popisujících Lubinovu minulost a z jeho vyjádření k některým průšvihům nabývám dojmu, že se vždy snaží skutečnost, že udělal chybu buď za něco schovat nebo se odpovědnosti úplně vyhnout. Do toho zapadají i jeho poslední prohlášení ke sportovním výsledkům, kdy prakticky veškerou vinu hodil na mladé hráče.
TOTO BY SKUTEČNÝ TRENÉR NIKDY NEMĚL UDĚLAT!!!

EDIT.: 5.12. byl Ladislav Lubina společně s asistentem Josefem Beránkem po prohře v Olomouci (4:2) odvolán z pozice trenéra.

FOTO v perexu zdroj: www.sesivani.com

Autor: Tomáš Koubík | úterý 2.12.2014 14:59 | karma článku: 34.38 | přečteno: 10710x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 47 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.21 | Přečteno: 326 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 13 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3299

.BABIŠ JE KRETÉN!!!!!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...